Konference Svoboda na živo

Zhruba v polovině listopadu jsem se zůčastnil konference o svobodě v práci s příznačným názvem Svoboda na živo. Konference byla jednodenní a konala se v prostorách kina Vzlet, které se nachází v pražských Vršovicích. Ani jedno místo nezůstalo prázdné, zůčastilo se přes 350 lidí, kteří se chtěli dozvědět něco o tom jak dělat práci co je baví anebo potkat budoucí kolegy, smýšlející na stejné vlně. Hlavním programem byly přednášky, kterých bylo 15. Rozděleny byly do třech velkých tématických bloků - Design, Kultura a Leadership. Nejdříve jsem nevěděl co od takové akce očekávat. Přecijenom se jednalo o první konferenci svého druhu. Nakonec jsem ale odcházel s hlavou plnou různých nápadů a motivace. Ještě teď, týden po skončení mám o čem přemýšlet.

Místo a organizace

Po příchodu na místo jsem dostal visačky a program celé akce, který byl graficky moc pěkně zpracován. Prostory kina nejsou moc velké, ale přednáškový sál, kde probíhaly všechny přednášky byl opravdu obrovský. V prostorech kina bylo mimo hlavního sálu možno najít ještě prostor, kde probíhal prodej knih s tématikou svobody v práci, osobního rozvoje, timemanagementu. Autoři některých z knih byli rovněž přednášející, takže mi možnost koupě knížky přišla jako skvělý nápad. Ten koho přednášející zajímal, měl možnost koupit si přímo jeho knížku.

Dalším prostorem byl catering, kde probíhal prodej občerstvení. To, že veškeré jídlo a pití bylo placeno mi moc nevadilo, naopak si myslím, že to má něco do sebe. Co mě jako studenta moc nepotěšilo byly ceny, ačkoli byly prezentovány jako nákladové. Přeci jenom toustový chléb se šunkou za 40,- Kč může být pro někoho příliš. Výběr byl pro svačinky mezi přednáškami dostatečný, ale na oběd to nestačilo, takže bylo nutno vyhledat nejbližší restauraci, což bylo ideální možností nadýchat se čerstvého vzduchu. Celkově mě přišla organizace na jedničku.

Přednášky

První blok přednášek s názvem Design se zabývál přímo tím, jak to nastavit tak, abychom mohli dělat práci, která nás baví. Nejzajímavější byly přednášky od Tomáše Sedláčeka a Roberta Peňažky. Tomáš krásně popsal, že touhu po nových věcech, které si kupujeme, nelze naplnit, ale pouze znásobit. Trávíme nespočet hodit tím, že děláme práci, která nás nebaví, abychom si mohli kupovat věci, které nepotřebujeme. Robert zase popsal, že pokud chceme vybudovat svobodnou společnost, nebo firmu, musíme začít v prvé řadě u sebe samých, protože svoboda staví podstatnou částí na důvěře. Na oplátku pak budeme obklopeni maximálně motivovanými lidmi.

Druhý blok měl název Kultura a cílem bylo ozřejmit kulturu svobodné organizace, ať se již jedná o firmu, nebo týmu pár lidí. Zajímavou přednášku měla Taťána le Moigne, která ozřejmila, jak to funguje v Google, že je to vlastně takový velký kruhový objezd, kde platí jenom jedno pravidlo a to stačí pro to, aby se celý systém nerozpadl. Tak jako na objezdu je to pravidlo přednosti z prava, v Google je to pravidlo "Users first". Druhou zajímavou přednášku měl Martin Černohorský, který poukázal na to, že práce z domova vyžaduje důvěru a neměl by to být benefit pro zaměstnance (jako stravenky), ale jako svobodná volba. Dále o tom, jak je důležitý selský rozum a že i bez školy to jde daleko dotáhnout, pokud máme ten správný pohled na věc.

V posledním bloku pojmenovaným jako Leadership, měl nejzajímavější přednášku Ján Košturiak, která byla rovněž nejlepší přednáškou celé konference, byla úplně neuvěřitelně energická a sklidila největší potlesk. Povídal hlavně o tom, že slušnost, poctivost, rozvoj talentu je daleko důležitější než výše zisku. O tom, že je důležité se umět zastavit a umět se na vše podívat z výšky a soustředit se na podstatu věci. Ke konci nám Petr Mára ukázal způsob, jak poznat sám sebe, svoje silné a slabé stránky, což by měl být první krok k cestě za svobodou.

Určitě sem nezmínil všechny přednášky, což ani nebylo cílem. Vybral jsem ty nejzajímavější a ty, které mi do teď zůstali v hlavě.

Závěr

Mezi jedny z nejdůležitějších věcí, které jsem si z konference odnesl bylo, že aby svobodná firma fungovala, je potřeba mít důvěru mezi členy týmu a všichni musí táhnout za jeden provaz. Proto si také myslím, že tohoto je možno dosáhnout snadněji v malé a flexibilní firmě, ale i ve velké firmě je to možné, jak jsem měl možnost vidět u přednášky z prostředí Google. Pokud se tohle povede, každý má možnost dělat co ho opravdu baví a spolupracovat v tom smyslu, že ostatním pomáhá a nesnaží se jenom někde zašít, aby náhodou nedostal nějakou práci navíc.

Někteří lidé, kteří nejsou spokojení ve velké nesvobodné firmě volí cestu freelancingu, ale záhy pochopí, že to také není ta správná cesta, protože najednou jsou pouze oni sami a časem jim začne chybět tým lidí kolem nich. Je proto dobré se spojit s ostatními freelancery, zakládat svobodné týmy a spolupracovat.

Celkově mi toto svobodomyslné poslání přijde jako návrat k něčemu co bylo kdysy úplně normální. Něco jako dnešní boom "bio" produktů. Bylo by fajn, když by se lidstvo vrátilo zpět na cestu svobody, důvěry a dávalo přednost vyšším hodnotám, než jen zisku a počtu prodaných výrobků.

Fotky a přednáškové slide je možno najít na stránkách konference a v oficiálním článku.